Att hitta tekniken

Hej! Sitter och pluggar för fullt men det var dags att ta en bloggpaus ;-)

Jag kom hem väldigt sent idag vilket passade då Mistrea var den ända som skulle ridas för min del.

Jag kände redan när jag tog tag i tyglarna att hon släppte stödet från bettet och blev hög i formen. Då låg fokus bara på att få en låg, rund, stadig form med ett sug i handen.

Vanligtvis brukar många lösa problemet av att hästen släpper bettet genom att antingen ”ta stöd själv”/korta tyglarna eller rida på fram för att hästen själv ska ta tag. Men med Mistrea funkar det inte så, istället kortar/samlar jag traven för att hennes grundtempo ska få en bättre kvalité. Under tiden jag samlar brukar jag även ställa mig upp i fältsits och inte för ens hon söker sig neråt rider jag i ett vanligt tempo. Det kan ibland ta 5min och ibland hela passet men allt handlar om att vara envis och tydlig.

Idag gick det rätt snabbt för henne att börja lyssna på mig, så fort jag kände det där suget i handen började jag med galoppen. Gjorde mycket galopp-trav övergångar där fokus låg på en stadig, rund form och att övergången från trav till galopp skulle ske ”i uppförsbacke”.

Fick till ett riktigt bra pass och är så himla glad att jag kan lösa små problem själv nu istället för att mamma ska stå och skrika :P

Ha en bra kväll! // Bella

 

11900028_848362025233056_7122816342869390923_n

Min fina Mistrea!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *