Att vara tacksam för vad man har

Dag in och ut ser vi nyhetsrepotage med bilder och videos från krig, flyktingar som ständigt kämpar för sin överlevnad, fattigdom och orättvisor i allmänhet. Vi ser människor som inte har något. Inget hem, ingen familj, ingen utbildning eller jobb.

Samtidigt hör man hur man hur ungdomar klagar på sina föräldrar för att de ”måste” ha en ny Iphone, ”måste” ha en ny samshield hjälm med extra bling på och ”måste” åka på solsemester med all inclusive varje år.

Är det inte skrämmande vilka skillnader?                                                                         Jag menar såklart inte att alla ska sälja sina mobiler och hästar och inte få köpa samshield hjälmar men kanske att vi alla ska inse hur lyckligt lottade vi är som föddes i Sverige.

När jag varje dag går till skolan, ser hur stackare sitter och rasslar med en sunkig kaffemugg för att kunna få mat för dagen har jag insett hur otroligt viktigt det är att vara tacksam för saker. Inte minst för att jag varje dag kan gå och lägga mig mätt och trygg i min egna säng, i mitt egna rum och vid sidan av det ha 3 egna hästar.                        Jag är så otroligt tacksam för det.

Så var tacksam. Krama om dina nära och kära, både familj, vänner och fyrbenta och tacka för allt de gör för dig. 

Skärmavbild 2015-10-30 kl. 00.11.57

 Älskade Mistrea, jag är så glad att jag har dig

 

Ett svar to “Att vara tacksam för vad man har

  • Åsa Dahlskog
    6 år ago

    Mmm så sant som det är sagt. Vi får ta vara på det vi har, oavsett var vi befinner oss, å vara tacksamma för det ”lilla” i det ”stora”. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *