Fina hästar!

Hej!

Vi startade dagen med att åka till Mustang, Paulinas sadelgjord blev lagad och så kikade vi in på deras mellandagsrea. Fick med oss hur mycket som helst vilket inte var direkt oväntat?

Sedan far vi hemåt och gjorde iordning 4 hästar – Mistrea, Medea, Lorea och Kauko för träning på Nibble!

Det var egentligen planerat att Martin skulle ha två dagars ”kurs” men han blev sjuk så bästa Pernilla kunde hoppa in för honom! För oss, som tränar för båda två i vanliga fall spelade det inte så stor roll. De andra ekipagen som var med verkade vara super nöja också, kul!

Det var Kauko som fick börja. Andra gången han är i ridhuset men lika duktig idag, lite överladdad när vi kom dit men annars hur snäll som helst. Vi jobbade mycket med formen, att han bär sig själv och inte ”dyker” med huvudet. Till skillnad från andra unghästar som spänner sig och blir höga i nacken blir han istället lite låg och bakom hand. Fick många tips och trix hur jag ska tänka och det gav resultat direkt! Pernilla som såg honom för första gången var väldigt positiv och även de resterandes var i ridhuset, så roligt!

Next up var Lorea, mycket piruett arbete och byten. Hon har börjat ”sätta sig” ännu mer och bytena är ännu bättre. Ibland blir det pannkaka men då börjar de bara om och rättar till det. Hon var super fin mot slutet och Paulina var väldigt nöjd!

Mistrea och jag därefter. Vi började kolla lite på övergångar, trav-skritt och trav-galopp med fokus på formen och min sits. Viktigt att jag inte ”balanserar henne” i mina händer utan vågar hålla händerna framför mig och rida och ta förhållningar med sitsen istället. Så i traven gjorde vi växlingar mellan vanlig arbetstrav och sedan mot samlad trav. I slutet vart hon helt fantastiskt och snart kanske vi kan ta våra första passage steg, det hade jag aldrig trott när jag startade vår första tävling i juli där vi gick mer baklänges än fram…

Sist ut var Medea, de fick jobba mycket galopp. Halv och helpiruetter, bytesserier bla. finsplining på ettorna. Riktigt fin var hon!

 

Sammanfattat en väldigt bra träning och riktigt fina hästar, imorgon är det träning igen så vi får hoppas att det blir minst lika bra!

Bilder från förra veckan, tagna av Julia!

Skärmavbild 2016-01-02 kl. 21.23.52 Medea härlig galopp ur en piruett

Skärmavbild 2016-01-02 kl. 21.24.18

Mistrea i fräsch trav efter lite samlingSkärmavbild 2016-01-02 kl. 21.24.53

Lite såhär jag vill ha formen på Kauko!
Skärmavbild 2016-01-02 kl. 21.25.09

Öronen framåt, det är så det ska vara! Fina Lorea!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *