Hårt jobb vinner över talang när talang inte jobbar hårt

 

Jag satt precis och kollade på Therese Lindgrens video på youtube som verkligen gav intryck hos mig.

Hon berättade och förklarade ett motto hon följer när hon stöter på motgångar, ”Hårt jobb vinner över talang när talang inte jobbar hårt”. 

Tryck här för att komma till videon

Att vara begåvad på något, att ha känsla och en talang är värdefullt. Det kanske är det som visar en vart man vill i livet, vad som bestämmer dina drömmar eller bara en bekräftande känsla av överlägsenhet för vissa.

– Men säg mig, vad kommer min talang eller begåvning göra mig mer om jag inte jobbar eller ens försöker bli bättre? Dit jag vill nå i livet och drömmarna jag vill uppfylla – vad spelar dem för roll om jag sitter hemma och fantiserar om saker utan att jobba för dem?

Skärmavbild 2015-12-19 kl. 22.29.12

Både jag och Paulina som växt upp med hästar har själv fått prioritera vad som är viktigt för oss. Hade jag hellre velat spela fotboll, bara hänga med kompisar eller göra något helt annat skulle jag göra det. Jag satsar helhjärtat för vad jag vill och vad jag vill nå.

Jag kommer inte ens ihåg hur många gånger mina kompisar suckat och sagt ”Men Bella, kan du inte rida någon annan dag?” när jag inte följt med dem hem efter skolan. Alla fredagskvällar jag suttit i snöstorm, regn och minusgrader istället för att hänga med alla andra på fest, alla utekvällar jag går hem tidigast för att dagen därpå ska orka upp på morgonen och vara i stallet och Varför är då frågan många ställer sig.

Jag uppriktigt älskar vad jag gör, hästar är mitt liv och jag kan inte tänka på något annat jag hellre skulle vilja göra.  Därför väljer jag att ha en målinriktad och planerad väg till mina mål och för att göra min utvecklingsresa så bra som möjligt för samtidigt vara stolt över arbetet jag lagt ner.

Med hårt jobb, beslutsamhet och mod kan man nå ALLT, det är jag övertygad om.

 

Skärmavbild 2015-11-30 kl. 22.30.04

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *