Hästar ska få gå i hage

Något vi alltid kommer värna om är att våra hästar ska få gå i hage. Oavsett nivå eller talang.

Runt kl. 6 på morgonen får våra hästar komma ut i hagarna, alla har en kompis att gå med och en stor hage att röra sig i. En timme försvinner någon gång under dagen när vi rider och sedan kommer dom in vid 18. Så det blir en hel del timmar ute för dem.

När hästarna släpps ut i hagarna på morgonen skapas dock genast en risk. En tappsko eller ett brutet ben, vad som helst kan hända. Men man måste komma ihåg att det är hästar, de behöver sin frihet och en yta att röra sig på utöver ridningen. Och när man släpper ut dem i hagen, ser hur öronen pekar framåt, kliandes på sin kompis och busande inser man att det faktiskt är en risk värd att ta, en häst måste få vara lycklig!

Jag tror faktiskt att det är viktigt för en häst att få gå i hage, både för det psykiska och fysiska. Där har dom friheten att kunna koppla bort tankar och inte känna ”nu ska jag göra samlad galopp” utan faktiskt känna ett lugn, trygghet och kunna slappna av. (De ska såklart inte vara otrygga i ridningen men ni förstår tror jag)

Skärmavbild 2016-01-10 kl. 18.24.01 Skärmavbild 2016-01-10 kl. 18.23.45

 

Hur tänker ni? 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *