Hubertus Zedtwiz

Hej på er!

Under tiden vi har haft bloggen och hemsidan har ni fått en lite större inblick av våra hästar, tävlingar och träningar men även tränare. Jag tänkte skriva ett inlägg om alla våra tränare, jämföra och berätta lite mer om dem någon dag!

Idag tränade jag/Mistrea och Paulina/Lorea för Hubertus Zedtwiz, vi har tränat för honom i över ett år nu och han kommer till Sverige från Tyskland en gång i månaden (i ca 3 dagar) och hjälper oss.

Idag fick vi båda jobba med bärigheten och jobba på att ha hästarna mera ”uphill” i både skritt, trav och galopp. Vi använde hörnen som ett hjälpmedel att få hästarna att sätta sig och många enkla byten. Det första skrittsteget skulle kännas som spansk skritt ungefär (lite överdrivet men bra bild). Hubertus sa att det är inte för ens vi gör felfria enkla byten som är uphill i övergångarna som galoppombytena kommer fungera korrekt, eftersom man ska tänka uppåt även där! Väldigt fysiskt jobbigt för dem i början innan de stärkt sig så man får göra de hela i intervaller och inte heller bli arg när de kanske saktar av eller börjar bli trötta.
”Att skylla på hästen för att den inte förstår arbetet är som att du ska lära dig ett nytt, främmande språk och blir bestraffad varje gång du säger något fel” – Direkt översatt från vad Hubertus sagt till mig!

Imorgon är det träning igen, det ser vi fram emot!

Skärmavbild 2015-11-18 kl. 23.06.51

Så ska de se ut! Alldeles svävande! *Hjärtögon*

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *