Kauko

Den som blivit minst nämnd här i bloggen är nog Kauko.

Efter blogguppehållet har det hänt MASSOR med honom. Vi har placeringar i alla LB starter i år på uppåt 70% och har även debuterat LA (på årets varmaste dag typ…) och blev första utanför placering.

 

Kauko är verkligen en late bloomer, när han kom till oss var det riktigt kämpigt och jag höll på att ge upp många gånger. Men det gjorde jag aldrig. När han var 4,5 ungefär släppte allt. Vi hittade frammåtbjudningen, formen och rörelserna. Och därav tävlingsresultaten!

I våras började vi utveckla piruettjobb i galoppen och enklabyten gjorde han i sömnen. – Men efter det så kom det sega från hans yngre år tillbaka och vi antog att det ännu en gång var en växtperiod.

Så jag ställde av honom och lät honom vila i två månader, utan skor och bara busa runt i hagen med Mistral. I tisdags fick han skor på sig igen, fick manen klippt och pälsen schamponerad äntligen ska vi komma igång igen! Jag red honom i 15 minuter i tisdags och onsdag och han känner verkligen jättefin!


Tyvärr kommer min och Kaukos resa inte fortsätta så länge till. Eftersom att jag har ett väldigt dåligt immunförsvar kommer min kropp inte klara av att kombinera att gå andra året på gymnasiet och elitsatsa med tre hästar. Hur mycket jag än vill det så är det inte möjligt. 

Förra året var jag sjuk konstant och iochmed att jag nu har Wordly som kan ta mig hur långt som helst, vill jag ha ultimata förutsättningar för att lyckas.


KADUCEUS K -2012 e. Hermes – Saigon

Finaste, finaste Kauko.❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *