Martin kurs – dag 2

Andra och sista dagen :(

Vi fick lite sovmorgon och hjälp med fordring, skönt! God frukost och sedan gick vi ut och promenerade hästarna. Det är viktigt att de får lämna boxen och gå lite eftersom de är vana att vara i hage 12h vanligtvis.

Vi hade sen tid att kolla på de andra när det tränade och vid lunch red vi. Paulina och Lorea jobbade med traven, skolor och så trampade de henne lite. Hon såg riktigt, riktigt fin ut och Martin såg mycket kapacitet hos henne!

Next up var Missan och jag. Vi fortsatte med bytes arbetet och det var lite svårare än dagen innan. Jag kände mig lite besviken och frustrerad för att det inte funkade, mest för att jag vill så mycket (men vi fick till flera rena byten).

Martin peppade mig efter och jag får inte haka upp mig på bytena nu, bara fortsätta lära mig, utvecklas och förstå hur/när alla hjälper ska användas.

 

Lite vänta och sedan var det programridning för Pernilla. Paulina tyckte inte att Lorea skulle behöva gå två pass på en dag då hon faktiskt bara är 6år så hon fick bara titta på. Det var tänkt att jag skulle rida FEI lagprogram för juniorer men Martin tyckte att vi inte skulle öva på bytena mer så jag red istället MSV C:1.

Pernilla har sett Mistrea förut men inte med mig på ryggen och sa redan när jag värmde upp att hon såg super fin ut!

Programmet gick väldigt bra! Jag kände att jag hade koll och att hon lyssnade på mig. Lite skit missar som jag tar på mig men fick en så himla fin känsla. Nu vet jag vad jag letar efter på tävlingsbanan.

Pernilla tyckte likadant. Vi red ihop ca. 75%, hon tyckte att jag red väldigt bra vägar och att vi nu bara ska fokusera på att 8:orna ska bli 9:or och skulle kunna rida ihop 80% (Ni skulle sett mitt leende, fick nypa mig i armen!!) Efter fick jag göra om ökade galoppen då jag av någon anledning aldrig vågar rida den korrekt. Men vi fick till den med tillslut efter många försök och fick en 8a på den ;)

På det stora hela väldigt fina kommentarer och en väldigt rolig helg.

Redan nästa vecka ska vi träna för Martin igen, de ser vi fram emot!

Skärmavbild 2015-11-16 kl. 10.09.49

Kandar från NM Produkter

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *